ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم رئیس مجلس: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آئین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ درباره مذاکرات با ایران پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط با اندونزی
سرخط خبرها

جزئیاتی از راه‌اندازی سازمان ملی مهاجرین | اتباع خارجی برای دریافت مجوز اقامت باید چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری شوند

  • کد خبر: ۱۸۷۰۸۶
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
جزئیاتی از راه‌اندازی سازمان ملی مهاجرین | اتباع خارجی برای دریافت مجوز اقامت باید چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری شوند
طراح طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرین جزئیات این طرح ۴۰ ماده‌ای را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز ابوالفضل ابوترابی طراح طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جزئیاتی از این طرح گفت: با توجه به افزایش روزافزون حضور اتباع خارجی در ایران، ما حدود ۳ سال پیش تصمیم گرفتیم تا با مطالعه تجربه سایر کشور‌ها طرح جامعی را در حوزه ساماندهی اتباع خارجی در کشور تدوین کنیم که در نهایت طرحی را با عنوان تاسیس سازمان ملی مهاجرین در ۴۰ ماده و ۱۳۰ بند و تبصره آماده کردیم.

وی با بیان اینکه کلیت طرح مذکور در شور اول در مجلس به تصویب رسید، افزود: ما حدود ۹۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان داریم که باید مسدود شود که وظیفه ستاد کل نیرو‌های مسلح است. همچنین باید در راستای کمک به نیروی انتظامی برای اخراج اتباع غیرمجاز از کشور، اقدام به ساماندهی اتباع در داخل کشور کنیم.

اتباع خارجی برای دریافت مجوز اقامت باید چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری شوند

ابوترابی با تاکید بر اینکه ساماندهی اتباع خارجی هم‌اکنون یله و رها است، خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که هر تبعه خارجی در جیبش چندین کارت بانکی ایرانی دارد. زمانی که مشخصات فردی هر ایرانی اعم از انگشت‌نگاری، چهره نگاری و اموال و دارایی و اطلاعات مرتبط با خرید‌های بانکی کاملا شفاف است، طبیعتاً اطلاعات اتباع خارجی داخل ایران نیز باید برای حاکمیت مشخص باشد.

به اتباع مجوز‌دار سیمکارت و کارت بانکی اختصاصی داده می‌شود

عضو کمیسیون شورا‌های مجلس گفت: لذا در طرح مجلس آمده است که اتباع خارجی باید انگشت نگاری، چهره نگاری و یک گام بالاتر دی ان‌ای آن‌ها مشخص شود. به اتباعی که این اقدامات را انجام دادند یک کارت بانکی اختصاصی داده می‌شود که حکم کارت ملی و مجوز تردد قانونی آن‌ها در ایران را هم دارد. همچنین یک سیمکارت موبایل اختصاصی به آن‌ها داده می‌شود که تنها مجاز به استفاده از این سیمکارت هستند و هر جا هم برای کار می‌روند کارفرمای ایرانی باید مشخصات اتباع را بنویسند. علاوه بر این هر جا هم خانه اجاره کردند باید صاحب خانه در سامانه مشخصات اتباع خارجی را قید کند.

وی افزود: بر اساس طرح مجلس، اتباع خارجی باید سال به سال به سازمان مهاجرت مراجعه کنند و شرحی از فعالیت‌های یکسال گذشته خود را ارائه کنند و مالیات خود را نیز پرداخت کنند و در ازای آن یک سری امتیازات شهروندی به آن‌ها ارائه می‌شود و پس از اجرای این طرح با اتباع ساماندهی نشده و غیرمجاز با قاطعیت برخورد خواهد شد و هیچگونه خدماتی هم به آن‌ها داده نخواهد شد.

محور‌های اصلی طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرین

ابوترابی با بیان اینکه محور‌های اصلی طرح مجلس عبارت است انسداد مرزها، طرد از کشور و ساماندهی داخل کشور است، عنوان کرد: نباید فراموش کرد که ما همانند سایر کشور‌ها به برخی از اتباع خارجی نیاز داریم. برای مثال ۷۰ درصد اتباع حاضر در امارات، ۲۵ درصد اتباع خارجی در آلمان و حدود ۹۰ درصد اتباع خارجی در قطر تبعه کشور‌های خارجی هستند؛ بنابراین حضور اتباع خارجی در کشور فی‌نفسه بد نیست، اما حتماً باید این اتباع ساماندهی شوند.

وی در همین رابطه ادامه داد: بسیاری از شهرستان‌های کشور امروز با کمبود نیروی کار مواجه هستند؛ بنابراین ما به اتباع خارجی برای مرتفع کردن نیروی کار نیازمندیم و می‌توانیم به آن دسته از اتباع خارجی که تمایل به کار در ایران دارند با طی مراحل قانونی مجوز اقامت بدهیم تا مشکلات در حوزه نیروی کار نیز تا حدودی برطرف شود.

طراح طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین درباره نظر وزارت کشور به عنوان متولی اصلی ساماندهی اتباع خارجی درباره طرح مجلس گفت: وزارت کشور کاملا موافق طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین است به طوری که حتی پیش از قانونی شدن طرح مجلس، برخی از مفاد آن هم‌اکنون توسط این وزارتخانه در حال اجرا است.

برخی مواد طرح هم‌اکنون توسط وزارت کشور در حال اجرا است

ابوترابی درباره مراحل تصویب طرح مذکور خاطرنشان کرد: هم‌اکنون برخی از دستگاه‌ها نسبت به نحوه اجرای این طرح اختلافاتی با هم دارند که شورای عالی امنیت ملی با توجه به اهمیت این موضوع به شکل اختصاصی ورود کرده که این ورود "شعام" در ۱۲ سال گذشته بی‌سابقه است.

وی گفت: تشکیل سازمان ملی مهاجرین علاوه بر طرح مجلس توسط دولت نیز در لایحه برنامه هفتم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است که البته طرح مجلس از نظر تعداد مواد بسیار کامل و جامع‌تر است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->